bet365

Deco lägger skorna på hyllan

Anderson Luís de Souza, mer känd som Deco, föddes i Brasilien 27 augusti 1977 men valde att spela landslagsfotboll för Portugal. Under sina 17 år som professionell fotbollsspelare tillbringade mittfältaren sex säsonger i Porto, fyra säsonger i Barcelona och två säsonger i Chelsea innan han flyttade hem och spelade med Fluminese i knappa tre år.

Deco är en av få spelare som har vunnit Champions League med två olika klubbar; Porto 2004 och Barcelona 2006. Han tog dessutom hem åtta inhemska ligatitlar och blev utsedd till världens näst bäste fotbollsspelare 2004 efter Andriy Shevchenko. 36-åringen spelade 75 landskamper för Portugal och gjorde fem mål.

Nu har playmakern meddelat i ett officiellt uttalande att han kommer lägga skorna på hyllan och sluta spela professionell fotboll. Det blir ingen fortsättning i den brasilianska ligan med Fluminese.

– Med stor sorgsenhet och ånger rapporterar jag slutet på min karriär som en professionell atlet, bekräftade Deco med ett uttalande på sin hemsida. De sista minuterna på onsdagen med Fluminese var de sista av mina 17 år på planen som en fotbollsspelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply