De Jong mycket nära Magpies

Den 23-årige holländaren, Luuk de Jong, är bara en läkarundersökning ifrån Newcastle United, uppger Borussia Mönchenglabach på sin officiella Twitter på tisdagen.

Anfallaren har ryktats bort från Bundesliga-fyran en längre tid, för att stärka Alan Pardews The Magpies, som har haft strikern på sin radar. De Jong själv har enda sen han fallit bort från Gladbachs ordinarie startelva sökt efter alternativ med regelbunden speltid, där en rad klubbar i Premier League ständigt visat stort intresse.

– Jag har fortfarande en vecka att bestämma mig. Jag vill gärna spela igen och jag skulle självklart vilja spela för Mönchengladbach. Men om inte de möjligheterna finns, måste jag söka efter andra alternativ, sade han till Goal.com under förra veckan.

Ryktena har under den senaste tiden stärkts, med tanke på Yohan Cabayes eventuella flytt till Frankrike och Paris Saint-Germain för 20 miljoner pund.

De Jong kom till Tyskland i juli 2012, efter att ha varit med och vunnit holländska Eredivisie med sitt FC Twente. I sin premiärsäsong i Gladbach gjorde han åtta mål på 31 framträdanden, men har under säsongen 2013/14 ännu inte hittat in i målproduktionen. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply