David de Gea stannar i Manchester United

David de Gea stannar i Manchester United

Ser troligt ut att målvakten blir kvar

 Den spanske målvakten David de Gea har länge ryktats bort från Manchester United med troligaste destination Real Madrid, men kommer Jose Mourinho in som tränare på Old Trafford kommer de Gea att stanna.

Det är väldigt mycket som händer i Manchester United just nu. Tack vare dåliga resultat under de sista matcherna på säsongen så är en Champions League plats numera långt borta, vilket innebär att målet för årets säsong inte uppnåddes. Dessutom finns det planer på att värva nya spelare, samt behålla gamla, men de är inte redo att komma till klubben så länge nuvarande tränaren Louis van Gaal är kvar. Det har länge ryktats om att Jose Mourinho kommer att ta över som tränare, men ingenting står ännu klart.

David de Gea kan tänka sig att stanna, så länge klubben tar in Jose Mourinho som tränare rapporterar The Telegraph. De Gea och van Gaal har inte kommit särdeles bra överrens och efter att en flytt till Real Madrid föll igenom på målsnöret för målvaktens del så har stämningen varit lite stel, även om han har fått spela. Som en av de bästa målvakterna i Europa är de Gea inte jättebekväm med att behöva se sig själv i en andra säsong av tre utan Champions League fotboll och han är inte den ende spelare att tänka så. United har privat avslagit påståenden att det finns en utköpsklausul  i det fyraårskontrakt som de Gea skrev på 10 dagar efter att transfern till Real Madrid föll igenom. Men klubbens förhoppningar om att behålla målvakten ökar markant med värvningen av Jose Mourinho.

De Gea har blivt röstad till Manchester Uniteds bäste spelare under tre säsonger på raken, vilket talar för kvalitén på den 25årige målvakten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply