Dauda: ”Jag får respektera situationen”

I februari månad skrev Kalmar FF:s målspruta Abiola Dauda på för Röda Stjärnan. I den serbiska klubben har han mäktat med fyra mål under sju starter hittills och i dagsläget ligger klubben på en andraplats med fem poäng upp till serieledarna Partizan Belgrad, med två omgångar återståeende.

Men det är inte den uteblivna titeln som är diskussionsämnet i klubben just nu – för det är nämligen den dystra ekonomiska situationen. I mars månad ska spelarna fått löner på ynka 5000 svenska i månaden samt haft skulder på över 400 miljoner kronor. Det är fortsatta problem, ekonomiskt, för Röda Stjärnan och klubbens svenske anfallare ger sin syn på saken.

”Jag vill inte gå in på hur det ser ut i detalj, men visst, de ligger efter en del med lönerna. Jag har påverkats också.”, säger Abiola Dauda till FotbollDirekt.se och fortsätter:

”Lönen kommer alltid för sent. Man får ha lite tålamod, det är svårt att veta när den kommer. De betalar ut lite då och då, men det är aldrig på datumet. Jag får respektera situationen, klubben saknar pengar helt enkelt.”

Detta kan även påverka såväl Abiolas samt hans medspelares framtid i klubben. 

”Det är klart att spelare kan lämna och att man till sist kan bryta kontrakt om inte lönerna kommer. Nu har vi två matcher kvar på säsongen och mitt fokus ligger på de matcherna, men efter säsongen får jag sätta mig ner med min agent och titta på alternativen. Om inte klubbens ekonomi blir bättre, förstås. Jag hade ju gärna stannat här för jag trivs jättebra.”

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply