Dålig underhållning och mållöst på Liberty Stadium

Swansea dominerade hemmamatchen mot Manchester City i första halvlek. Publiken på Liberty Stadium fick se ett piggt hemmalag som spelade sig fram till många heta målchanser inledningsvis.

Den spanske anfallaren Michu hade Swanseas bästa möjlighet, när han fick ett utmärkt inlägg från Nathan Dyer att arbeta med. Succévärvningen fick dock inte ordning på fötterna och volleyn gick långt utanför.

Både Wayne Routledge och Pablo Hernandez fick chansen att ge hemmalaget ledningen, men Routledges avslut räddades av Joe Hart och Hernandez sköt utanför efter att ha kommit fri men väntat för länge med avslutet.

Det hördes kraftiga burop bland åskådarna när Swansea rånades på en straffspark efter att Matija Nastasic förhindrade Michu från att nå bollen genom att sträcka ut både hand och fot utan att vara i närheten av bollen.

David Silva fick två riktigt bra målchanser att ge de ljusblå ledningen i slutet av första halvlek. Men hans första avslut blockerades av Ashley Williams, och det andra försöket räddades av målvakten Michel Vorm.

När lagen kom ut till den andra halvleken hade Edin Dzeko ersatt Yaya Touré. Trots detta skaffade sig bortalaget ett snabbt övertag av bollinnehavet och tvingade Swansea till att försvara och satsa på kontringar.

En kvart in i andra halvlek var det bortafansens tur att ropa på straff, när Chico Flores satte ner benet och förhindrade Dzeko från att komma vidare i straffområdet. Dock såg det ut som att bosniern sökte straffen och domaren Mike Jones lät också spelet fortsätta.

Dzeko borde gjort mål några minuter senare, när han fick öppet mål från bara ett par meter. Det blev dock en felträff och bollen smet utanför. Minuten senare hade Silva ett jätteläge att hitta nätet, men spanjorens avslut var en stor besvikelse.

Mike Jones blåste av matchen några minuter senare och förkunnade att den slutat 0-0. Det resultatet innebär att City numera har sju poäng ner till treorna Chelsea medan Swansea i praktiken säkrade nytt kontrakt. Walesarna ligger nia i Premier League med små möjligheter att avancera.