Dagens soffcoach: Petrus Älverdal

Vad tycker du om Arsene Wengers startelva? Saknar du någon och är det någon du vill ta bort?

Tycker att Wenger startar helt rätt idag med tanke på att det blev ett sent återbud på Arteta. Frågan är dock om Diaby orkar mer än 60 minuter.

Vem är lagets absolut viktigaste spelare? Vad gör denna spelare så pass viktig?

Idag är det Wilshere och Diaby som är viktigast. Anfallspelet är jag inte orolig för men de defensiva mittfältarna måste hjälpa förvarslinjen. Diaby startade säsongen väldigt bra men har varit skadad en lång tid nu. Men det är rätt att starta med honom istället för Ramsey eller Coquelin. Coquelin är lite för oerfaren för sådana här stora matcher och Ramsey är en mer offensivlagd spelare.

Hur ser skadeläget ut i Arsenal? 

Arsenals skadeläge ser bra ut för en gångs skull. Endast Fabianski som saknas och Gervinho är på landslagsuppdrag.

Vilka svagheter finner du hos motståndarlaget Manchester City?

City har lite problem med skador och saknar Agüero och framförallt Yaya Touré som är deras bollvinnare och ankare. Så förhoppningsvis kan vi vinna mittfältet och ställa om snabbt. United vann dessutom idag och det sätter press på City.

Nyckeln till framgång i kvällens match?

Eftersom att Giroud inte spelar idag och är en mer targetplayer än Walcott så är det viktigt att Cazorla får igång passningstempot på marken och hittar Walcott med några bra passningar. Nyckeln blir att vinna mittfältet och att få igång ett rörligt och snabbt anfallsspel.

Hur tror du matchen slutar och vilka hamnar i målprotokollet?

Det blir 2-1 till Arsenal. Podolski och Cazorla för Arsenal och Dzeko för Manchester City.

Bortsett från dagens match är Silly Season igång på allvar. Hur ser du på Arsenals agerande på transfermarknaden? Bör man förstärka någon lagdel eller sälja av spelare?

Arsenal har nu de första två veckorna gjort sig av med bänkspelare som Djorou och Chamakh. Arshavin och Squiallaci bör de även släppa iväg för att minska lönekostnaderna. Ser helst att en riktigt tung defensiv mittfältare värvas in som till exempel Wanyama, Biglia eller M’vila. Mbiwa från Montpellier hade varit en fantastisk värvning då han kan spela överallt i backlinjen men även på det defensiva mittfältet. När man nu ändå får önska så ser jag gärna även en ny ytter då Gervinho inte har varit i form på väldigt länge och Ramsey som ibland får spela där är en central mittfältare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply