Dagens soffcoach: Fredrik Johansson

Vilken startelva tror du att Brendan Rodgers ställer upp med?
Om jag känner Rodgers rätt så tror jag att han kommer ställa upp denna elva: Reina; Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson; Lucas, Gerrard, Henderson; Downing, Suarez, Sterling. 

Vilken formation och varför?
Liverpool kommer spela en 4-3-3-formation för det är Rodgers formation. Han har alltid spelat efter den och vill spela en attraktiv fotboll som ibland kan göra det svårt mot bottenlag för Liverpool.

Finns det några frågetecken i elvan? Kan Rodgers överraska med någon skräll i elvan?
Den största skrällen skulle vara att Sturridge startade matchen. Det skulle överraska mig i alla fall. Borini är en annan joker vi har med till matchen men han kommer definitivt börja på bänken. En väldigt riskabel laguppställning skulle ju vara att köra Downing som vänsterback och sätta upp Sturridge från start och flytta över Johnson på högerbacken. Vi får se men jag tror att det är den övre elvan som startar för The Reds!

Frågetecknet i startelvan är hur Sterling kommer klara av denna uppgift på vänsterkanten. Han kan komma ur matcher väldigt ofta och vara i stort sätt osynlig- Det är ett litet problem för Liverpool. Henderson och Downing tycker jag har börjat komma upp lite de senaste veckorna och spelar väldigt bra just nu tror vi får se något liknande idag.

Vem är lagets absolut viktigaste spelare? Vad gör denna spelare så pass viktig?
Lagets absolut viktigaste spelare tror jag alla Liverpoolsupportrar nästan håller med om är Suarez. Suarez kan i stort sätt skapa en farlig målchans från ingenting när han styr spelet från sin position. Vi är väldigt beroende av att han gör som han brukar om vi ska en chans att rubba United. Suarez största egenskap är att han skapar så mycket för laget men ibland kan hans ego vara en nackdel när en medspelare har ett mycket bättre läge har Suarez en tendens att alltid skjuta istället för att passa en bättre stående spelare.

Steven Gerrard och också en viktigt pjäs för Liverpool. Hoppas han gör säsongens bästa match idag! 

Hur ser skadeläget ut i Liverpool?
Liverpool har nästan alla spelare tillgängliga förutom Martin Kelly, Jose Enrique och Oussama Assaidi, som spelar afrikanska mästerskapen. Kan ha glömt någon med dessa är de viktigaste. 

Vilka svagheter finner du hos motståndarlaget Manchester United?
Den största svagheten United har är deras innermittfält som jag hoppas att Liverpool kan styra, när Liverpool spelar tre på mitten mot Uniteds förväntade två, med mycket pass och mycket bollinnehav. De Gea är också en svag länk i United jag hoppas att Liverpool skjuter så mycket dem kan på honom för han är väldigt osäker. 

Nyckeln till framgång i eftermiddagens match?
Nyckeln till framgång är som jag nämnt tidigare att få kontroll på mitten och självklart att paralysera RvP så mycket som möjligt och inte låta honom komma till läget för då smäller det. Hernandez som förväntas starta är också ett orosmoment och jag hoppas att Liverpools backlinje ska kunna hålla honom i schakt hela matchen och inte låta honom löpa sönder oss. 

Hur tror du matchen slutar och vilka hamnar i målprotokollet?
Jag tror att matchen slutar 2-2 där Rvp och Hernandez är målskyttar för United och i Liverpool gör Suarez och Gerrard ett vardera. Om jag hade tänkt med hjärtat hade jag trott att Liverpool skulle vunnit men detta resultat tippade jag med hjärnan. Hoppas så klart att Liverpool ska knäppa United på näsan framför Fergie som har snackat så mycket skit om Liverpool de senaste dagarna angående värvningar av Sturridge och antalet poäng bakom toppen, medan Rodgers inte bryr sig om vad han säger. Starkt! Skippa Mind-Gamet Fergie! 

En sedvanlig snackis, lagen emellan, är dagens domare Howard Webb. Ligger det något i snacket om att han favoriserar Manchester United eller är det rent skitsnack?
Howard Webb har de senaste matcherna varit emot Liverpool enligt mig och visat ut en Liverpoolspelare ganska ofta och nästan aldrig tvärtom. Jag har egentligen inte mycket att säga om detta förutom att jag hoppas att det inte händer idag och att domaren ska hamna utanför själva matchen. 

Bortsett från dagens match är Silly Season igång på allvar. Hur ser du på Liverpools agerande på transfermarknaden? Bör man förstärka någon lagdel eller sälja av spelare?
Jag hoppas att Liverpool ska värva in lite rutin som t.e.x en Sneijder eller en spelare som vet hur det är att vara med i toppen. Hoppas Liverpool allmänt breddar truppen för att bli mycket slagkraftigare och kunna variera i startelvan. Januari är en svår månad att värva så vi får se.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply