Conte ger en ljus blick på framtiden

Juventus har dominerat italiensk fotboll de två senaste åren. Efter segern i supercupen och 100% utdelning i ligan, så förutspår de flesta att laget fortsätter sin dominans.

Frågetecknet de flesta ställer sig är annars klubbens europaspel. Trots en riktigt bra CL-säsong förra året, så vill flera se en italiensk framgång i cupen. Football-Italia har tagit del av en intervju med Antonio Conte, som ger svaren till alla utfrågor.

”Efter Inter vann Champions League 2010, så sa jag att det kommer dröja tills vi ser ett italienskt lag som slutsegrare igen. Men nu är jag mer hoppfull, eftersom att jag ser starka förändringar”.

”De ekonomiska svårigheterna borde inte skrämma oss. Vi måste kompensera det med taktisk organisation, teknik, mentalitet och med ödets kraft att överraska. En viss kreativitet krävs när pengarna inte finns, men det finns alltid möjligheter till utveckling. Något vi är väldigt bra på i Italien”. 

Det kom frågor om ligan också. Conte svarade lugnt och hoppfullt: ”Scudetton kommer bli svårare att vinna i år. Kvalitén har ökat kraftigt, så vem som än vinner förtjänar extra tilltro. Juventus, Napoli, Milan, Inter, Roma, Lazio och Fiorentina är lag som alla har chansen”. 

Antonio Conte såg väldigt nöjd ut när han pratade om den italienska fotbollen. Nu är det upp till bevis. 

  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply