Commons bombade Celtic till avancemanget

Efter bragden på Celtic Park var det ett oerhört viktigt möte för skotska Celtic, där man vid vinst mot Spartak Moskva skulle gå vidare om Benfica tappade poäng på Camp Nou. Och visst blev det avancemang, men det satt långt inne.

För Spartak Moskva var det bättre laget i den första halvleken och var det lag som hotade mest. Men Celtic Park skulle få medvind den här dagen och det var också skottarna som gjorde matchens första mål. Samaras slog en chanspassning uppåt mot Hooper, där försvararen missade att bryta passningen och en fri Hooper kunde stänka in bollen vid den närmaste stolpen.

Men Celtic Park tystades i slutet av den första halvleken när Emmanuel Emenike snyggt spelade fram bollen till Ari som från dålig vinkel lobbade bollen över målvakten Forster och in, även om nu Celtics Kelvin Wilson var på bollen innan den flög över mållinjen.

I den andra halvleken var det ett piggare Celtic som med publiken i ryggen började ta sig allt mer framåt i banan. Mikael Lustig var en av spelarna som jagade det där avgörande målet, där han dock blev alldeles för het i en diskussion och kapade sin svenske landslagskamrat Kim Källström klumpigt.

Just Kim Källström skulle ett tag senare dra på sig ett gult kort även han, när han kapade Commons klumpigt. Och det skulle bli värre för Spartak Moskvas svenske mittfältare och resten av laget, för med tio minuter kvar fixade Samaras en tveksam straff till hemmalaget.

Fram klev Kris Commons för att lägga den oerhört viktiga straffen, som han med en kollosal press på axlarna lyckades pressa in via ribban och in. Stor euforisk glädje på Celtic Park efter målet, där Celtic sen lyckades spela av matchen.

En tung förlust i den sista omgången för Spartak Moskva, där även Kim Källström drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad efter en klantig stämpling på Celtic-spelare. Matchen slutade 2-1 till Celtic och därmed tog man andraplatsen i gruppen, som ger avancemang till åttondelsfinalsspelet.