Colombia körde över Uruguay

Colombia fortsatte deras väg mot VM i Brasilien genom en imponerande 4-0 seger mot ett starkt Uruguay i Barranquilla. Ett tidigt mål från Falcao och Zuñigas första landslagsmål samt två mål från Gutierrez ordnade segern. Efter förlusten senast mot Ecuador är Colombia tillbaks på rätt spår igen.

Matchen hade kanppt hunnit börja innan Falcao sköt in 1-0 efter ett inlägg från högerkanten förbi Muslera i Uruguays mål. Publiken var i fullständig extas efter det tidiga målet. Han gjorde nästan 2-0 tio minuter senare när han dribblade förbi tre försvarare innan Muslera kunde rädda det låga skottet precist.

Abel Aguilar gjorde n stark match på det defensiva mittfältet för Colombia när han hjälpte till med att plocka bort Cavani, Forlan m.fl. Noterbart var att Suarez var avstängd. Colombia försvarade sig ypperligt och tillät inte Uruguay skapa någonting farligt.

Andra halvlek hade knappt den hunnit börja innan Gutierrez tog vara på en fin djupledsboll från James Rodriguez innan han placerade bollen under en utrusande Muslera. Samma duo stod bakom trean tre minuter senare. Rodriguez slog ett lågt precist inlägg innan Gutierrez avslutade otagbart i nättaket.

Matchen var sedan avslagen för båda lagen insåg att resultatet kommer inte att förändras något märkvärdigt. Men för att fullända krossen gjorde Zuñiga 4-0 efter ett närskott, det innebar också hans första landslagsmål.