Citys makalösa kross

Många pratar redan om ett mäktigt Manchester-derby i finalen av den engelska Ligacupen, eller som den också kallas: Capital One Cup. Men efter att den första semifinal-omgången nu har spelats, är det endast ett Manchester-lag som går in i den andra omgången med en seger i ryggen.

Uniteds tunga form håller nämligen i sig, då man under tisdagen föll på Stadium of Light när Sunderland segrade med uddamålet, 2-1. Rivalen på andra sidan staden, City, skulle dock inte få det lika tufft i sin första match i semifinalmötet med West Ham på onsdagen, när man segrade med sifforrna 6-0.

Redan i den tolfte minuten öppnade hemmalaget målskyttet på Etihad Stadium. Negredo serverades elegant av Yaya Touré och kunde behagligt men vackert sätta ettan på volley bakom Adrian i bortamålet. Knappa kvarten senare var det dags igen, när samme Negredo hittade nät med vänsterfoten i matchens 26:e minut.

City hade tagit över matchen och hade bud på fler mål. West Ham var tillbakatryckta och skapade inga direkta farligheter utan kunde i stället se hur Yaya Touré från mittcirkeln avancerade och till slut behärskat satte 3-0 strax innan paus. Ett mål som gav hemmalaget en behaglig ledning in i den andra halvleken, där målen fortsatte att rulla in.

Efter en hörna i den 49:e minuten, som till en början rensades undan, höll sig Negredo framme och fullbordade sitt hattrick mot ett West Ham som var totalt utpumpat på energi. Mål nummer fem kom i den 61:e, när David Silva och Gael Clichy samspelade, innan man hittade fram till Edin Dzeko som så enkelt lade in 5-0 intill stolpen.

Resultatet skulle skrivas till tennissiffror när samme Dzeko dunkade in sexan bakom Adrian, som inte hade någon rolig dag på jobbet. Trots hela sex insläppta stod han för ett gäng fina räddningar på onsdagen, när hans West Ham United nu har fått en nästintill omöjlig uppgift i den andra semifinalomgången.