City starkast i stormötet

Då var det dags att fullborda den andra omgången av Premier League – detta i form av ett stormöte mellan förra årets toppduo Manchester City och Liverpool. En match som slutade med en 3-1-seger för ett för dagen betydligt effektivare Manchester City.

Den första halvleken levde målchansmässigt inte upp till de sedvanligt högt ställda förväntningarna – utan präglades mest av kamp och bra försvarsspel.

Ett mål i halvleken skulle vi dock få se, detta efter att hemmalagets Stevan Jovetic snappat åt sig bollen framför Liverpools debuterande vänsterback Alberto Moreno, för att sedan trycka in bollen mellan benen på Simon Mignolet i bortalagets mål.

Samme Jovetic, som fick förra säsongen förstörd av skador, var inte nöjd där utan inledde den andra halvleken med att placera in 2-0 efter ett drömanfall där i princip samtliga lagets offensiva spelare var inblandade.

Ett tappert Liverpool fortsatte trots underläget att försöka pressa ner Manchester City, men saknade till skillnad från hemmalaget förmågan att komma till de riktigt heta målchanserna.

Det var istället Manchester City som med sin brutala effektivitet skulle göra 3-0 efter att inhoppande Jesus Navas hittat fram till en annan inhoppare, Sergio Agüero, som fri med Simon Mignolet inte gjorde några misstag när han enkelt placerade in bollen bakom belgaren.

Liverpool lyckades med cirka tio minuter kvar att spela reducera genom nyförvärvet Rickie Lambert – men kom inte närmare än så utan får slicka såren fram tills söndagens nya toppmöte mot serieledande Tottenham.