City avfärdade West Brom – hakar på Liverpool

Manchester City gästades av West Bromwich på måndagskvällen. Ett City som var i desperat behov av 3 poäng för att fortsatt ha en chans att knipa ligatiteln.

Det skulle inte dröja länge innan City-supportrarna fick anledning att jubla. Efter bara 3 spelminuter var högerbacken Pablo Zabaleta framme och nickade in en retur sedan Sergio Agüeros skott räddats av Ben Foster. Bara 7 minuter senare så var det dags igen. Agüero gav City en tvåmålsledning när han skruvade skott letade sig in bakom Foster. Fint avslut av argentinaren.

West Brom la dig dock inte platt utan man skulle kvittera genom Graham Dorrans i den 16:e minuten. Den skotske mittfältaren tog sig förbi en City-försvarare på ett lurigt sätt och överlistade Joe Hart med en vänsterhalvvolley.

Manchester-laget skulle dock gå till paus med två måls marginal sedan den utskällde mittförsvaren Martin Demichelis hittat nät efter en vänsterhörna. Argentinaren fick stå helt omarkerad och kunde bara sätta foten till.

I den andra halvleken kontrollerade Pellegrinis mannar sin ledning och det blev inga fler mål utan City vinner med 3-1. Oroande för City var att David Silva fick utgå på bår i mitten av andra halvlek med en befarad fotskada. I och med segern går City upp på 74 poäng – 6 färre än ligaledaren Liverpool. Dock har man en match mindre spelad.