Cissés sena mål frälste Newcastle

Newcastle och Stoke befinner sig båda på den undre halvan av Premier League, och varje match är därför vital för att undvika nedflyttningsplaceringarna i ligan. Idag ställdes de mot varandra på St. James’ Park i en match som gick mot ett oavgjort resultat skulle visa sig bjuda på ett sent avgörande på stopptid.

Inget av lagen lyckades med bedriften att göra mål under hela den första halvleken, som utspelade sig som en jämn och oåtskiljaktig batalj de två emellan. Det skulle krävas lite hjälp från domaren för att det första målet skulle falla, då Stoke tog ledningen på straff.

Straffen tillkom efter att Jonathan Walters hindrades med olagliga medel av Cheick Tioté från att skapa något i straffområdet. Samme Walters klev därefter fram från elva meter och kunde distinkt placera sitt lag i ledarsätet. Något som dock inte skulle hålla speciellt länge.

Redan fem minuter senare skulle ställningen utjämnas, återigen via en fast situation som ledde fram till målet. Denna gång var det Newcastle som tilldömdes en frispark i ett gyllene läge, som förvaltades på bästa möjliga sätt av den franske mittfältaren Yohan Cabaye vars skott letade sig förbi bortamålvakten.

Allt eftersom klockan tickade på pekade alltmer på att matchen skulle sluta oavgjord, vilket är ett vanligt skeende i dessa jämna möten. Men hemmalaget ville annat, med målkungen Papiss Cissé i spetsen. Utan Demba Ba i laget har Cissé fått ta mer ansvar gällande det offensiva spelet och målskyttet, vilket ibland har varit lite överväldigande för anfallaren. Men i den 93:e matchminuten gav han valuta för pengarna när han på volley pricksköt in segermålet för sitt lag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply