Chockat Sverige vann mot Färöarna

Efter den tveksamma inledningen på VM-kvalet mot Kazakstan var det mycket funderingar kring det svenska landslaget. Dagens match mot Färöarna sades på förhand bli en tuff uppgift, men det blev nog värre än vad de flesta förväntat sig.

Sverige var mycket passningssvaga i den första halvleken och skapade inte speciellt mycket, där Zlatan Ibrahimovic avslut från distans och Mathias Ranégies nickförsök fick ses som de farligaste lägena. Fatum är att hemmalaget tog över matchen allt mer och som var det bättre laget i slutet av den första halvleken, med flera farliga fasta situationer vid det svenska målet.

I den andra halvleken fortsatte Färöarna spela respektlöst mot ett Sverige med väldigt dålig motivation, vilket i längden också straffade sig. I den 57e matchminuten tog Färöarna mycket överraskande ledningen, när kalabalik i det svenska försvaret på ett långt inkast slutade med att Jonas Olsson oturligt nickade ner bollen till Rógvi Baldvinsson som drog till direkt. Bollen gick in vid den bortre stolpen, förbi den chanslöse Andreas Isaksson i Sverige-målet.

Det fick Erik Hamrén att agera på bänken, som direkt beslutade sig för att byta in Anders Svensson och den lovande Alex Kacaniklic. Bytet gav effekt, för i den 63e matchminuten kvitterade Sverige. Anders Svensson passade fram bollen till Zlatan Ibrahimovic, som i sin tur passade ut bollen till en inlöpande Alex Kacaniklic som enkelt slog in bollen vid den bortre högra stolpen.

Och endast tio minuter senare var det dags igen, när en snabb omställning slutade med att Pontus Wernbloom skarvade fram bollen till Zlatan Ibrahimovic, som helt fri med hemalagets målvakt inte gjorde något misstag. Zlatan slog bollen under den utrusande målvakten, innan han krigade bollen förbi mållinjen och de sista försvararen.

Färöarna lyckades därefter inte motivera sig själva till att bygga upp något märkvärdigt anfallsförsök och Sverige höll undan och vann med 1-2. På tisdag väntar Tyskland för det svenska landslaget och efter dagens insats krävs det nog mycket för att rubba den tyska giganten i Berlin.