Chievo spökar vidare på Stadio Olimpico

Lazio fick på lördagseftermiddagen besök av Chievo på Stadio Olimpico. Ett enkelt motstånd på pappret, men inför matchen hade Chievo en anmärkningsvärd statistik mot Lazio. Endast en match av de tio senaste på Stadio Olimpico mellan lagen hade slutat med hemmavinst. Och det blev inte bättre idag.

Efter en mållös första halvlek och en inledning på den andra halvleken, där Lazio inte fick till det i det avgörande lägena, kom matchens enda mål på lördagseftermiddagen. Matchuret stod på 61 spelade minuter, när Chievo mycket överraskande sett till matchbilden tog ledningen på Stadio Olimpico.

Och det var Alberto Paloschi som stänkte in sitt sjunde Serie A-mål den här säsongen, när han höll sig framme på Bostjan Jokics ribbskott och tryckte in bollen i nät. Ett chockerande ögonblick för Lazio, som på nytt fick klara sig utan Miroslav Klose.

Men chansen kom med 76 minuters spel när en bra positionerad  Floccari i straffområdet bestämde sig för att rulla vidare bollen till Mauri istället, som misslyckades helt när han klumpigt sköt bollen högt över målet. Resultatet stod sig istället och Chievo fick tre blytungas poäng med sig hem från Rom. Lazio tappar samtidight viktiga poäng i kampen om Scudetton.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply