Charlton: ”Rooney kommer stanna och slå mitt målrekord”

Sir Bobby Charlton spelade för Manchester United 1956-1973 och gjorde sammanlagt 249 mål för klubben, vilket står som rekord än idag. Hans 758 matcher för klubben är näst bäst i historien, bara passerad av Ryan Giggs. Charlton gjorde också 49 mål (nationsrekord) på 106 landskamper (fjärde flest) för England och blev dessutom uttagen till fyra världsmästerskap. 1966 ledde han landslaget till VM-guld på hemmaplan och fick ta emot Ballon d’Or, priset till världens bäste fotbollsspelare.

1994 fick engelsmannen ta emot sitt adelskap och 2002 blev han invald till English Football Hall of Fame. Den numera 75-årige Charlton, som överlevde flygolyckan i München 1958, blev direktör i Manchester United 1984, en post han behållit ända sedan dess. Men nu ska vi byta fokus till den här nyhetens huvudperson; Wayne Rooney.

Manchester United-anfallaren, som gjort 197 mål för klubben och därmed är 52 fullträffar bakom Charlton, har rapporterats vara ”arg och förvirrad” enligt den nye managern David Moyes och vd:n Ed Woodward sedan slutet på förra säsongen och sägs vara öppen till idén att flytta från Old Trafford. Men Moyes slog fast redan på sin första presskonferens som United-manager att 27-åringen inte är till salu till något pris och även Charlton är positivt inställd till att Rooney kommer stanna i United.

– Wayne Rooney är en Manchester United-spelare och jag tror att han kommer fortsätta att vara en Manchester United-spelare, berättar Charlton enligt Sky Sports. Jag hoppades att han någon dag kanske skulle göra lika många mål som jag gjort och att det hade varit riktigt trevligt om det var i vår klubb – och jag tänker fortfarande på det sättet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply