Cavani hjälte när PSG knep gruppsegern

Zlatan Ibrahimovic gjorde på onsdagsaftonen sitt blott 100:e framträdande i Champions League – detta skulle han också få fira det på bästa tänkbara sätt, när hans Paris Saint-Germain tog emot grupptvåan Olympiacos i den femte gruppomgången hemma på Parc De Princes.

Och visst skulle svensken näta även i kväll. Redan efter sju minuters spel höll han sig påpassligt framme och tryckte in bollen på Gregory van der Wiels inlägg – ett mål som också betydde hans åttonde mål i Champions League denna säsong. Lika många som rekordhållarna Ruud van Nistelrooy, Hernan Crespo och Cristiano Ronaldo har mäktat med genom åren.

Den första halvleken bjöd inte på allt för vassa målchanser, samtidigt som hemmalaget höll undan sin uddamålsledning. I den andra skulle ett starkt kämpande Olympiacos jaga en kvittering och visst ökande chanserna när de blåkläddas, Marco Veratti, åkte på sin andra ostskiva för kvällen och visades ut redan i den 46:e minuten. Hemmalaget, som såg stabila ut under den första halvleken, var nu rejält pressade av grekerna som massivt pressade på för en kvittering – och i den 81:a skulle den komma.

22-årige Kostas Manolas höll sig framme efter en hörna och pannade in 1-1 till bortalagets och dess supportrars vilda gläjde. Den massiva pressen hade gett resultat, men knappa tio minuter senare, skulle glädjen och hoppet släckas på nytt. Edison Cavani, som precis efter målet snackade till sig en varning av ren frustration, dunkade in 2-1 i matchens 90:e spelminut. Grekernas krafter var borta och PSG kunde därmed plocka med sig samtliga tre pinnar och också ta hem segern i grupp C.

Olympiacos har fortfarande stora chanser att ta sig vidare till slutspelet, då man ligger på samma poäng som trean Benfica. I den sista omgången ställs man mot Anderlecht samtidigt som man har fördel i inbördes möten med portugiserna, som vid seger, måste förlita sig på att Piraeus-klubben tappar poäng mot hemma mot belgarna.