Carroll-Nolan-effekten ledde Hammers till seger i London-derbyt

Lördagens tidiga Premier League-match mellan West Ham och Fulham handlade i förväg om Carrolls låneavtal med West Ham och Fulhams förluster i Dempsey och Dembele. West Hams inlåning av Carroll skulle till slut visa sig vara ett succédrag av Sam Allardyce.

Den första halvleken började med en fin offensiv från Hammers. Redan i den första minuten chockstartade West Ham med en fin crossboll mot Carroll. Den tunga engelsmannen nickade skickligt ner bollen till Vaz Te, som spelade vidare bollen till höger. Till höger fanns hårdskjutande Nolan och West Ham var i ledning.

West Ham fortsatte att skicka upp crossbollar mot Carroll, vilket skapade ytterligare målchanser. I den 30:e minuten kom mål nummer två. Winston Reid var längst på en hörna och nickade in 2-0. En kalldusch för Fulham, som just börjat komma in i matchen. West Ham var dock inte klara där, utan gjorde 3-0 bara någon minut efter. Målet kom efter en luftduell med Carroll och Taylor kunde dundra in sitt första mål för säsongen.

Den andra halvleken var en kontrollerande sådan, då West Ham spelade en mer tillbakadragen fotboll. Fulham försökte offensivt, men lyckades inte mer än att pricka stolpen. I den 70:e minuten byttes en skadad Carroll ut. I efterhand sägs det dock att Carrolls skada ska vara en lindrig sådan och att han kan vara tillbaka i spel redan den kommande omgången. Ett positivt besked för ”Big Sam”!

Dagens seger gör att West Ham går upp på sex poäng med två vinster på hemmaplan. Fulham ligger kvar på tre, efter premiärkrossen mot Norwich.