Carlos Tevez räddade Man City

Manchester City besegrade under onsdagskvällen sin kommande FA-cupfinal-motståndare Wigan med 1-0, men det satt hårt inne.

I Micah Richards efterlängtade comeback så hade Manchester City oerhört svårt att få hål på Wigan. Faktum är att Wigan i stora delar av matchen faktiskt var närmare ett ledningsmål än hemmalaget, men en hjälteräddning av Joleon Lescott på mållinjen såg till att det fortfarande stod 0-0.

City dominerade de sista 20 minuterna och öste på framåt, leda av Carlos Tevez som på egen hand skapade flera målchanser.

Det skulle även vara han som skulle få det frälsande målet för Man City. I den 83:e minuten fick han läget och pricksköt in 1-0 för City, ett förlösande mål i en match där City hade förtvivlat svårt att skapa riktigt heta målchanser och där Wigan visade prov på stabilt försvarsspel och vassa kontringar.

City vann alltså matchen med 1-0 och knappar in på serieledarna Manchester United med två poäng efter deras 2-2-resultat mot West Ham samtidigt. Det skiljer nu 13 poäng mellan de två giganterna, men City har en match mindre spelad.