bet365

Capital one cup: ”Swansea höll hela vägen”

bet365

Idag tog Bradfords sensationella cupsaga slut. En saga som berört och bevisat för världens alla supportrar att ett så pass litet lag som Bradford kan mäta sig med de alla största vad gäller sporten fotboll.

Jag måste ändå säga att jag gläds med Laudrup och hans Swansea. Ett lag för framtiden som med spanska importer tagit stora steg under danskens ledning. Visserligen ryktas Laudrup vara på väg bort och kan i sommar lämna för större uppgifter i form av Real Madrid, men vad gör det. Idag lever Swansea-supportrarna i nuet och kommer med all säkerhet leva på denna cuptitel i många år framöver.

*****

Nathan Dyer ses av många som en diva och en spelare som aldrig kommer ta det sista steget mot toppen. Jag kan hålla med om att han är en diva, men han använder också egot till något bra. Han utmanar, dribblar och tar ständigt skott vilket ger Swansea understöd i offensiven.

I Dyer får dessutom Laudrup en spelare som tar plats i offensiven och som ständigt stör motståndarförsvaret. Dyer måste fortfarande få en jämnare högstanivå för att bli än mer attraktiv, men kan med lite träning täppa till dessa dippar.

I vilket fall var det just Dyer ihop med spanske Michu som imponerade främst på mig idag. Michu är med sin rutin och oerhörda spelförståelse en ledande spelare för detta Swansea som bevisligen också lyckats få igång Dyer. Vi får inte glömma att Bradford-försvaret inte håller allt för hög klass, men att detta radarpar kommer bli viktiga för Swanseas framtid.

*****

Ikväll var det inte fotbollslaget Bradford som imponerade på mig utan istället klubbens supportrar. Supportrar som tagit sig till Wembley i hopp om en vinst och framför allt ett avslut på en onaturlig resa. En resa som dessa hängivna supportrar väntat på i årtionden.

Flaggor är sällan det roligaste tifot, men just idag fick jag upp ögonen för detta supportermedel. De gulbruna flaggorna ville aldrig sluta vaja över Wembley och höll stämningen intakt. Fantastiskt roligt att supportrarna ställde upp på detta och njöt av tillställningen till fullo trots att favoritlaget åkte på storstryk.

*****

En Capital one cup-seger betyder inte bara ära och berömmelse, utan också en kvalificering för Europa-spel i form av Europa League. Swansea kommer på så sätt att få delta i Europa League under den kommande säsongen och med det mäta sina styrkor med andra europeiska toppklubbar.

Jag vågar inte uttala mig något specifikt kring Swanseas cupdeltagande ännu, då det ligger en intressant transfermarknad däremellan. Jag måste ändå säga att det ska bli oerhört spännande att få följa ett nytt lag i Europa, något som jag är väldigt svag för. Förhoppningsvis kommer detta Swansea göra ett större avtryck än det Stoke City gjorde för två år sedan.  

*****

Jag har tyvärr inte haft tid att följa helgens omgång något djupare och kommer på så sätt inte att få upp en omgångssummering. Jag kan dock lova er att det blir bättring till den kommande omgången, då vi bland alla intressanta matcher har ett hyperviktigt London-derby att se fram emot, Tottenham – Arsenal.

*****

Twitter: ”ZeebPearson”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365