Swansea vinnare av Ligacupen 2013

En Engelsk fotbollsfest tog plats idag när Bradford skulle spela ligacupfinal mot Swansea. League 2-laget hade redan besegrat tre Premier League-lag men Swansea skulle visa sig bli för starka.

Bradford stod upp hyfsat bra i inledningen men efter Swanseas 1-0-mål rasade försvaret ihop. Matchens lirare Nathan Dyer dök upp på returen från ett skott av Michu och sköt in ledningen till Swansea efter en kvarts spel.

Fem minuter innan halvtid fick Michu vända upp mot mål i Bradfords straffområde och med ett lurigt skott mellan benen på McHugh utökade han ledningen till Walesarna.

Bradford hoppades på en nytändning i andra halvleken och gick ut med en 4-3-3-uppställning men dem drabbades av en riktig kalldusch eftersom Swansea gjorde 3-0 efter 47 minuters spel. Nathan Dyer väggspelade sig förbi backlinjen med Routledge, vände inåt och skruvade vacker in bollen i det bortre hörnet med sin vänsterfot.

Efter nästan en timmes spel spelades Jonathan De Guzman fri mitt i straffområdet, gjorde bort målvakten Duke som fällde De Guzman och drog på sig en straff och ett rött kort. En straff som De Guzman själv förvaltade till 4-0.

De Guzman gjorde också det sista målet i årets upplaga av Ligacupen när han på ett inspel från Rangel i den 92 minuten punkterade matchen med en bredsida och fastställde slutresultatet 5-0.

En speciell kväll för Bradford som trots förlusten får ses som en vinnare och man kan verkligen gå med huvudet högt den närmsta tiden efter att tre Premier League-klubbar har fått vika hädan för the Bantams framfart i Capital One Cup.

Silly Season Sverige vill önska ett stort grattis till Swansea City F.C. som för första gången bärgar ett Ligacup-guld hem till Wales.