Brest skrällvann borta mot Bordeaux

Bordeaux hör till kategorin säsongens fiaskolag i den franska ligan. Efter att ha slutat på en topplacering i fjol, vilket belönades med spel i Europa, befinner sig laget nu på en mindre smickrande mittenplats i tabellen. Dagens motståndare Stade Brestois 29 har även de haft det tufft under säsongen, och hittades inför matchstarten på plats 16 i ligan.

Om hemmalaget på Stade Chaban-Demas tog för lätt på uppgiften eller om de helt enkelt inte är tillräckligt bra låter jag vara osagt, men hur som helst fick de en dålig start och hamnade i underläge efter 19 minuter i spel. Målet orsakades av Bordeaux-försvararen Benoit Tremoulinas som på ett olyckligt sätt lyckades med konsten att göra självmål, och därmed sätta Brest i en viktig 1-0-ledning.

Även efter det vidtogs aldrig något riktigt ordnat spel från något av lagen, och de tillresta hemma- och bortafansen bjöds inte på mycket underhållning. Föga överraskande hade inget mer mål fallit under den första halvleken när domaren Sebastien Moreira blåste för halvtidsvila.

Den andra akten hade liknande karaktär som den första, med ett Brest som var tvärnöjt med resultatet och endast spelade med en ivrig väntan på slutsignalen och ett underpresterande Bordeaux som spelade slarvigt och tafatt framåt.
När det återstod sju minuter av ordinarie tid fullbordades fiaskot, eller succén, beroende på vilka ögon man ser med, när gästerna tilldömdes straff. Fram klev då lagkaptenen och ytterbacken Ahmed Kantari som på ett kyligt vis överlistade Cedric Carrasso mellan stolparna. Försvararens mål förblev matchens sista, och tillskrev slutsiffrorna till en gedigen 2-0-seger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply