Brest skrällde borta mot Sochaux

Två jämnbördiga lag mötter i Sochaux under lördagskvällen och målet var endast att ta tre poäng för att få andrum i bottenstriden. Hemmalaget har haft en oväntat tung säsong efter försäljningen av storstjärnan Marvin Martin.

Första målet skulle dröja ända till den 59e minuten. Bakambu och Boudebouz spelade ett snyggt väggspel efter en kontring innan Bakambu kyligt chippade in 1-0 över Thebaux i Brest-målet.

Endast fyra minuten senare kom kvitteringen. Grougi slog en frispark som touchade Khalifa i muren som ställde Pouplin helt, tungt för Sochaux som förväntade sig en trepoängare efter 1-0 målet.

Men med 13 minuter kvar gjorde Eden Ben Basat 1-2. Han kom störtande in mot mål efter ett lågt inlägg och tryckte in målet, trots att Pouplin var på bollen. Målet innebar en seger för Stade Brestois och nu stannar Sochaux kvar under nedflyttningsstrecket.