Bremen och Stuttgart kryssade i galen match

Werder Bremen och Stuttgart möttes i en fullständigt galen match under söndagseftermiddagen. Bremen tog ledningen med 2-0 i första halvlek, men i den andra kom Stuttgart tillbaka och när Cacau kvitterade till 2-2 efter 81 minuter var matchen utjämnad.

Martin Harnik i Stuttgart fick sitt andra gula kort i den 88:e minuten (det första kom efter 24 minuter) och fick därmed också syna det röda från domaren Guido Winkmann. Två minuter senare blev även Bremens Assani Lukimya utvisad från planen, bara minuten efter det att han kommit in på den.

Bremen tog ledningen efter 23 minuter när den belgiske mittfältaren Kevin de Bruyne, utlånad från Chelsea, gjorde sitt första mål för klubben framspelad av  Nils Petersen. Elva minuter därefter var Petersen framme igen när han hittade fram till Zlatko Junuzovic som satte dit 2-0-målet bakom Sven Ulreich i motståndarmålet.

Men Stuttgart skulle komma tillbaka i den andra halvleken. Fem minuter in i den reducerade yttermittfältaren Martin Harnik till 2-1 assisterad av inhopparen Ibrahima Traore, som bara varit på plan i fyra minuter innan målet. Med nio minuter kvar av ordinarie tid kvitterade också anfallaren Cacau till 2-2 och då var Stuttgart på väg att vända matchen.

Men utvisningen på målskytten Harnik fick bortalaget att stanna av och matchen avslutades senare med ännu en utvisning; denna gång var det hemmalagets Lukimya som fick syna det röda kortet efter en knapp minut på planen.

Matchen slutade 2-2 vilket innebär att Bremen nu ligger på elfteplats med fyra poäng på lika många omgångar samtidigt som Stuttgart lyfte sig från jumboplatsen och numera ligger på sjuttonde plats, näst sist i Bundesliga.