Brasilien vann VM-premiären

Man kände redan innan matchen startade att det var något stort på gång. Inte bara att Thiago Silva knappt kunde hålla tårarna borta precis innan avspark. Dessutom kunde man nästan ta på stämningen och när hemmanationens nationalsång kom igång så fick man gåshud. Spelare, ledare och publik skrek så att det hördes över hela Brasilien. En ruggig stämning redan innan matchen börjat alltså.

Dock kändes hemmalaget lite övertända i inledningen av matchen och tidigt fick Ivica Olic ett bra nickläge som gick utanför. Bara minuter senare fick Kroatien in ledningsmålet. Ett inspel från vänster som styrdes av Nikica Jelavic på Marcelo och in i mål. Marcelo hade gjort självmål, det stod 1-0 till Kroatien efter 11 minuter och Brasilien hade fått en mardrömsstart.

Hemmanationen låg på rejält efter målet och i den 23:e minuten fick Oscar ett riktigt bra läge men Pletikosa gjorde en fruktansvärt vacker räddning. Tillslut kom dock kvitteringen. Neymar avancerade, sköt med vänsterfoten mellan benen på försvararen, utom räckhåll för målvakten och in i mål. Nu exploderade arenan. Brasilien hade kvitterat men publiken ville ändå ha mer. Efter målet saktade tempot ner lite vilket betydde att det stod 1-1 när lagen gick till pausvila.

Den andra halvleken började ungefär på samma sätt som den första hade slutat på. Lugnt tempo och få chanser gjorde många brassar, både spelare och ledare, frustrerade. Båda lagen gjorde byten för att försöka vända på steken och i den 69:e minuten fick Brasilien en mycket tveksam straff. Fred la sig ner väldigt enkelt i straffområdet, domaren pekade på straffpunkten och Neymar tog vara på den. Även fast Pletikosa var extremt nära att rädda den så gick bollen ändå in i mål till 2-1.

Efter målet började kroaterna bli frustrerade och jagade kvittering. De hade också väldigt många bra chanser. Ivan Perisic hade bland annat ett mycket fint skott som dock Julio Cesar kunde avvärja. På tilläggstid kunde Brasilien dessutom öka på ledningen till 3-1. Kroatien låg på, Brasilien kontrade och Oscar sköt in bollen i mål.

Hemmanationen vann premiären med 3-1, dock med mycket press och en tveksam domarinsats.