Brasilien gruppsegrare efter vinst mot Kamerun

Men vilket tempo det var de första minuterna. Brasilien satte i högsta växeln direkt och skapade några vassa chanser, dock ingen som gick i mål. Ungefär fem minuter in i matchen började Kamerun spela riktigt bra. Afrikanerna var redan innan matchen utslaget ur turneringen och kunde därför spela väldigt optimistiskt. Trots bra spel så skapade de inte några heta chanser.

Tillslut, efter 17 minuter, fick Brasilien in ledningsmålet. Kamerun tappade bollen på egen planhalva, brassarna satte fart uppåt. Luiz Gustavo fick bollen på vänsterkanten och la ett lågt inlägg till Neymar som enkelt vinklade in bollen i det bortre hörnet. 1-0 var ett faktum.

Efter målet låg Brasilien på ännu mera och bara tre minuter senare drog Neymar till med vänstern på volley, men Itandje räddade. Fred hade också ett läge men lyckades inte heller han överlista målvakten. I den 25:e minuten fick Kamerun sin bästa chans. En hörna från höger som nickades i kryssribban och sedan ut till ytterligare en hörna. Hörnan blev inget vidare, men andrabollen tog Nyom hand om, rundade Dani Alves och med ett mycket fint inspel sedan hittade Joel Matip som rullade in kvitteringen. Afrikanernas första mål i årets världsmästerskap.

Värdnationen återtog dock ledningen innan paus. Brassarna hade lugnat ner sig lite kändes det som, men då satte Neymar fart. Han tog sig in i banan och sköt mellan benen på N’Koulou. Itandje la sig ner alldeles för tidigt vilken gjorde att bollen rullade in till 2-1. Det resultatet stod sig också till pausvilan.

Brasilien började den andra halvleken på precis samma sätt som de började den första. Ett väldigt högt tempo och den enda skillnaden nu var att de fick utdelning. Sydamerikanerna hade haft hörna. Det var mycket flipperspel och tillslut la David Luiz in bollen till Fred som mycket efterlängtat nickade in 3-1 till brassarna.

Efter målet gjordes det en del byten och matchen stannade upp i tempo. Det var väldigt tempolöst och det kändes som att båda lagen bara försökte spela klart matchen. Dock fick Brasilien in ett till mål i slutskedet av matchen. Kamerun tappade återigen bollen på egen planhalva och efter fint ‘tiki-taka-spel’ så la Fernandinho in 4-1 med en tåfjutt. Så slutade också matchen vilket betyder att Brasilien går segrande ur Grupp A.