Bra grund för Benfica när Newcastle besegrades

Newcastle skulle tillsammans med Tottenham och Chelsea bära Englands fana vidare i Europa efter alla uttåg i Champions League. En resa till Benfica väntade, en resa som inte är lätt då Benfica är ett lag som få kan slå på bortaplan. Matchen blev även välspelad till Benficas fördel, man kunde vinna med hela 3-1.

Bortalaget skulle ta ledningen i Portugal. Efter 12 minuter slog Moussa Sissoko ett fint inlägg som Papiss Cissé enkelt kunde styra in mitt i mål. Ledningen varade endast i en knapp kvart då Rodrigo sköt ett vänsterskott som gick in i mål..

Newcastle skulle hålla det oavgjorda, vilket även är ett bra bortaresultat, ett bra tag innan Lima skulle stå för Benficas 2-1-mål. 20 minuter in i andra stod brassen för ett grymt avslut från en svår vinkel, ett skott som letade sig mot stolproten.

2-1 är ett hyfsat resultat att ha med sig hem i Europa League, ett resultat engelsmännen minst hoppades att behålla. Men fem minuter senare tog Steven Taylor bollen med handen och domaren blåste straff. Fram klev stensäkra Oscar Cardozo och satt dit straffen ursäkert.

Newcastel kom inte närmre än så och nu väntar en oerhört tuff uppgift hemma i England, man behöver vinna med 2-0 eller mera för att avancera.