Bougherra skallade Algeriet till VM

I det första kvalmötet mellan Algeriet och Burkina Faso segrade Burkina Faso på hemmaplan med 3-2. Det räckte dock inte till avancemang för Paul Put och co, då Algeriet segrade i det andra kvalmötet med uddamålet.

Hemmalaget satte från start fart framåt och sökte ständigt alternativ på offensiv planhalva. Burkina Faso låg dock rätt i försvarsspelet och stängde således ute de riktigt heta målchanserna. Det ledde till en mållös första halvlek.

I den andra halvleken var Algeriet fortsatt det bättre laget. I den 49:e minuten kom även utdelningen genom mittbacken Madjid Bougherra på nick. Bougherras nickmål betydde att Algeriet vid den tidpunkten var i VM. Burkina Faso gjrode vad de kunde för att nå en kvittering, men lyckades inte nå hela vägen fram.

Algeriet vann matchen med 1-0 och är därmed helt klara för VM.