Borini stor matchhjälte i Tyne Wear-derbyt

Sunderland kom till söndagens Tyne Wear-derby med blott en poäng på åtta spelade ligamatcher. Nu fick man dock äntligen inkassera sin första vinst, när inlånade Fabio Borini sänkte rivalen Newcastle med ett sent mål.

Det var även just Sunderland som började bäst i derbyt. På Stadium of Light lyckades man, blott fem minuter in i matchen, med en hörnvariant som slutade med att Steven Fletcher nickade in bollen vid den bortre stolpen, förbi Tim Krul till 1-0.

Den heta och jämna matchen fortsatte att vara tät i den andra halvleken, där det var Newcastle som tog över taktpinnen något. Och det skulle bli en kvittering i hatmötet. Hatem Ben Arfa skickade in bollen från vänster, bort mot den bortre stolpen där en inlöpande Mathieu Debuchy dök upp och stänkte in kvitteringen.

Newcastle bytte in bröderna Ameobi och gick för tre poäng, men istället var det hemmalaget som fick in ett avgörande mål. Inbytte Fabio Borini utnyttjade spelytan han fick strax utanför gästernas straffområde och borrade in bollen i det bortre krysset. Hans första mål i Sunderlandtröjan.

Matchen slutade 2-1 till Sunderland, vlket betyder tre viktiga poäng för den nye tränaren Gus Poyet. Sunderland närmar sig där med resten av lagen kring nedflyttningsstrecket. Newcastle befinner sig fortsatt på en mittenplacering i Premier League.