Borges vill stanna i AIK för att få spela i VM

Celso Borges har varit en viktig kugge för AIK den här säsongen, då han bland annat har gjort fyra mål och två assister för att hjälpa ”Gnaget” i jakten på SM-guld. Det är dock inte bara i AIK som det flyter på. utan han gör även succé i Costa Ricas landslag.

Han gjorde två mål mot Dominikanska Republiken under förra veckan, och han har även slagit till med ett drömmål mot Panama för ungefär två månader sedan. Då öppnar 23-åringen för att stanna i Stockholmslaget tills nästa sommar.

– Jag trivs väldigt bra här och AIK är en bra plats för mig eftersom jag vill behålla min landslagsplats om vi går till VM. Det är så jag tänker, säger Borges till fotbollskanalen.se.

– Det skulle vara en dröm för mig att få spela VM. Vi ligger tvåa i gruppen och de tre bästa går vidare, fyran får kvala mot Nya Zeeland. I september möter vi USA och Jamaica, vinner vi båda matcherna så är det nog klart.

Om mittfältarens dröm går i uppfyllelse och han gör bra ifrån sig i ett VM kan AIK tjäna miljoner på en eventuell spelarförsäljning, en summa som inte många Allsvenska klubbar skulle tacka nej till. 

AIK har just nu endast tre poäng upp till serieledande Malmö FF, och Borges kan komma att bli väldigt viktig för laget i jakten på ligavinst.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply