Borges drömmål och Goitoms sena mål avgjorde mot HIF

AIK jagar fortfarande sin första vinst när Helsingborg kom till Friends Arena på besök. Skåningarna var även de i väldigt stort behov av tre poäng, så det var laddat för en spektakulär batalj.

Någon som var lite för laddad var kanske Carl Johansson, som synade det röda kortet redan efter 20 minuter spelade. Mittbacken rev ner Nabil Bahoui i ett friläg, och kortet var till synes korrekt dömt.

Robin Quaison testatde ett skott på den efterföljande frisparken, men Pär Hansson, somfaktiskt bar en träningströja under matchen, var med på den. Han var tvungen att byta tröja då den var nästintill identisk med den som AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos bar, och reglerna säger att målvakterna, precis som utespelarna inte får bära för lika tröjor.

Det var en riktig mardrömshalvlek för HIF, då Ardian Gashi sträckte baksida låret och inte kunde fortsätta, utan var tvungen att lämna planen efter 27 minuter. Det ser inte ut som att den dynamiske mittfältskuggen kan delta i det stundande derbyt mot Malmö FF för Helsingborgs del.

Även Arnor Smarason drog på sig en känning i låret även han och var tvungen att utgå endast två minuter senare. HIF tappade alltså tre startspelare på nio minuter, vilket lär skapa huvudbry för Roar Hansen.

AIK dominerade stort, och Helsingborg försvarade så djupt att mittbacken Alexander Milosevic tilläts äventyra vid skåningarnas straffområde. Solnagänget lyckades dock inte hitta de riktigt, riktigt heta målchanserna, utan Helsingborg försvarade sig bra.

Det hindrade dock inte Celso Borges och hans imponerande form, då han tog ner bollen på bröstet och klippte till bollen på egen volley – och vilken träff han fick till. Den böjer sig perfekt under Pär Hanssosn ribba, och med en lätt ytterskruv var den otagbar för målvakten. Det var Costa Ricanens fjärde mål på tre matcher, fast just denna fullträff överträffade de andra med marginal, och detta mål lär vara med i beräkningen när det gäller att utse årets mål när man summerar säsongen.

AIK fortsatte att pressa på i andra halvlek – och kanske blev det för mycket. David Accam, som uppges ha scouter från Manchester United som ska ha varit på plats under matchenför att titta på just honom, kvitterade tillställningen i den 70:e minuten. Han visade upp fin tempoväxlingen som lurade bort Alexander Milosevic, och även om Stamatopoulos var på bollen rullade den långsamt över linjen. Det var ett ganska dåligt ingripande från kanadensarens sida, men det är även en imponerande prestation av Accam som nu gjort fem mål i Allsvenskan och skuggar skytteligatoppen.

Det såg ut som att AIK inte skulle vinna denna match heller, vilket hade inneburit att man inte vunnit en enda av sina fyra hemmamatcher denna säsong, men då klev han äntligen fram. Henok Goitom har fått kritik för sitt klena målskytte, då han gått nio matcher utan mål, men nu avgjorde han matchen. Han fiskade upp en målvaktsretur som han kyligt chippade över Hansson i matchminut 87. 

Detta innebar att AIK äntligen tagit död på det där spöket på Friends Arena, medan Helsingborg får åka hem tomhänta, trots en imponerande prestation utifrån förutsättningarna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply