Bordeaux vann efter målorgie

Lorient och Bordeaux har båda startat säsongen bra, men med helt skiljda målsättningar. Lorient satsar på den övre halvan av tabellen, medan Bordeaux är ute efter Europa-spel. Det var på så sätt en viktig match som skulle spelas av på Stade Yves Allainmat-Le Mountoir.

Lorient startade matchen bäst och skapade en rad heta chanser. En av dem satte fart på Bordeaux, då Lamine Koné nickade i ribban. Efter Koné ribbträff spelade Bordeaux upp sig och tog åtta minuter senare ledningen genom Jussie. Bordeaux var dock inte klara där och kunde i mitten av den första halvleken utöka ledningen till 0-2 efter mål av vänsteryttern Ludovic Obraniak.

Obraniak skulle spela en stor roll även i den andra halvleken, då han i den 53:e minuten passade fram högeryttern Henri Saivet till 0-3. Jussie gjorde om Obraniaks prestation och assisterade senare till matchens fjärde mål och Yoan Gouffrans första för kvällen, men femte för säsongen. Lorient fortsatte att skapa chanser, men lyckades till skillnad från Bordeaux inte få in bollen i mål.

Bortalaget fortsatte att pressa tillbaka Lorient, men lyckades inte få in ett femte mål. Bordeaux vinner matchen med 0-4.