bet365

Blomqvists diagnos klar – borta hela säsongen

Alexander Blomqvist fick debutera i Allsvenskan i söndags mot Kalmar. Han fick hoppa in med knappa tjugo minuter kvar för skadade Eric Johansson. Men roligt blev det inte för Blomqvist. Efter ett par minuter trillade han ihop, gick upp igen, men efter ytterliggare ett par minuter fick han gå ut. Det spekulerades om korsbandsskador hos den unge mittbacken och idag blev det officiellt.

– Det var ganska lätt att undersöka efter matchen, för då hade knäet inte hunnit svullna upp. Redan då pekade allt på att det var korsbandet. Sedan gjorde vi magnetröntgen i går och det visade det förväntade, sade klubbläkaren Per Herbertsson.

Nu väntar operation för Blomqvist som skadade sitt främre korsbant. Turligt nog är det en ren skada på det främre korsbandet vilket gör att rehabiliteringstiden bli cirka sex månader, sen kan han spela boll igen.

– Det allra bästa är att göra det så fort som möjligt, men nu har knäet svullnat upp vilket är naturligt efter en sådan här skada. Svullnaden måste ha gått ner innan man kan operera, man måste kunna böja och sträcka knäet och det kan han inte nu. Det kan ta några dagar, men jag hoppas kunna operera honom på måndag om allt går som det ska.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply