Blodtröstigt Manchester City slog osäkra Newcastle

Efter en bitter derbyförlust i den tidiga seriefinalen mot Manchester United, så var Manchester City minst sagt revanschsugna och bara väntade på att få sätta tänderna i sitt första, oskyldiga offer. – Att det sedan råkade vara Newcastle, var bara en ren slump.

Blodtörstigheten hos de himmelsblå hökarna kunde ses på elden i ögonen och intensiteten på planen – likt ett lejon i jakt på föda.
De jagade, anföll och ströp det Newcastle, som idag inte kunde göra mer än att se på när Manchester City tvingade dem till att agera trälar och gräva gropen till sin egen begravning.

Målen kom dessutom effektivt och snabbt. Efter bara 10 matchminuters spelande så kom Citys första.
Samir Nasri bröt sig in i straffområdet från dess högra sida, och i samma ögonblick som han lyckades med att fånga Kruls blick, så slog han bollen snett inåt till Sergio Agüero, som petade in bollen till 1-0.
Kvällens andra kom sedan via en hörna av David Silva. Denna hamnade på huvudet på den mycket luftstarka Javi Garcia, som utan större problem kunde nicka in den till 2-0.

I den andra halvleken så var det dock ett helt nytt Newcastle som klev ut på St Jame’s Park, och likt Thorsten Flink så reste man sig nu igen.
Man utnyttjade Citys tillbakalutade och säkra spel, genom att kontra med en helt ny nivå utav aggressivitet – vilket snabbt skulle betala av sig.  Newcastles reducering kom redan i den 51:a minuten, via huvudet på lagets store skyttekung, Demba Ba.

Men denna press blev svår att hålla fast vid, speciellt när City började inse att man behövde en uppryckning för att få med sig alla tre pinnar ur denna strid. Så ytterligare en gång började City att pressa på, och trots att Newcastle försökte göra motstånd så lyckades man aldrig fullt ut – och när 3-1 sedan petades in utav Yaya Toure, så blev det tappen i tunnan för Magpies och man gav nu, mentalt sätt upp. Matchen slutade 3-1 till bortalaget, Manchester City.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply