Blekt IFK Göteborg tappade ytterligare poäng i guldstriden

bet365

IFK Göteborg var piskat att vinna hemma mot krisande Öster på Gamla Ullevi för att hänga på Malmö FF i den Allsvenska guldstriden. Man kom till start med stora skadebekymmer. Lagkaptenen Tobias Hysén skadade sig i slutminuterna i landskampen mot Tyskland. Även Adam Johansson och Kjetil Waehler saknades.

Det var många stolar som gapade tomma i höstkylan. Endast 9000 supportrar hade tagit sig till Gamla Ullevi för att se sitt lag.

Matchbilden var allt ifrån vad Göteborgarna velat se. Bollen lämnade sällan mittplan och anfallsspelet hackade utan lagkaptenen Tobias Hysén. Besökarna från Småland var närmast i den första halvleken och hade ett skott i stolpen efter att Hjalmar Johnsson, som ersatte den skadade Waehler, passat en rödklädd i uppspelningsfasen. Som tur var för islänningen hade domaren blåst för offside då skottet gått av.

Den andra halvleken var lika oattraktiv som den första. Blåvitts två mest kreativa spelare, Sam Larsson och Pontus Farnerud, byttes ut mot Darijan Bojanic och Hannes Stiller men det förändrade inte matchbilden som Mikael Stahre hade hoppats.

Matchen slutade 0-0 och guldet är avlägset för IFK Göteborg. Däremot jublar Öster som fick en viktig poäng i bottenstriden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply