Blåvitt vann Göteborgs-derbyt

Matchen hade endast spelats i tre minuter innan skytteligaledaren Moestafa El Kabir gjorde sitt 12:e mål för denna säsong. Hemmasupportrarna vinkade för offside, men linjemannen hade rätt i fallet.

Efter 0-1-målet tog IFK hand om taktpinnen, med ett tufft närkampspel och varierat passningsspel.

En tackling från Philip Haglund gjorde så att målskytten El Kabir redan efter 20 minuter fick bytas av och ersättas av 17-åringa Carlos Standberg. Och bara minuter senare fick Häcken göra sitt andra byte. Ali Khan fick ta över efter, att även Tibor Joza blivit skadad.

Med tio minuter kvar av första halvlek uppstår det mer eller mindre kaos i Häckens straffområde. Kari Arkivu kastade sig för att täcka ett skott, och bollen tar på handen, en svårtolkad situation. Som de flesta handsituationer är.

Kvitteringen kom, välförtjänt, IFK Göteborgs notoriska målskytt Tobias Hysén klev fram, framspelad av Robin Söder.

Bara sekunder efter kvitteringen kom även ledningsmålet, Hysén tackade för senast och spelade fram just Söder som gjorde sitt sjätte mål, i sex matcher i rad.

Hemmalaget kom inte undan någon skada, utan Kjetil Waehler fick bytas ut efter att hans knä fått problem, in kom Hjalmar Jonsson.

I den 69:e minuten utökade IFK ledningen till 3-1. En längre frispark som dyker upp mitt framför fötterna på mittfältaren Jakob Johansson som via en Häcken spelare får bollen i mål.

Noterbart de sista fem minuterna, när Häcken var på kvitteringsjakt och IFK rullade boll för att låta klockan göra jobbet, var att nyförvarvet från Öster Darijan Bojanic fick göra ett inhopp för hemmalaget.