Bilbao tog nytt kliv mot CL

Athletic Bilbao har haft en mycket lyckat säsong. Förra säsongen sved rejält då ärkerivalerna Real Sociedad tog sig till Champions League. Men nu är det Bilbaos tur att gå mot Europas finrum inom fotbollen. Vid en seger idag mot svaga Malaga ökade man avståndet till femteplatsen, som Sevilla har, till sex poäng. Matchen var inget att snacka om heller, segern blev Bilbaos med 3-0.

Det small tidigt och inte helt oväntat var det den notoriske målskytten Aritz Aduriz. Markel Susaeta slog en hörna i den 4e minuten och nickspecialisten Aduriz befann sig rakt framför Willy Caballero och kunde nicka in 1-0.

Samme man, Aduriz, gjorde även 2-0. Susaeta serverade honom ytterligare en gång, bara 34 sekunder in i andra halvlek, och Aduriz hade ett till enkelt läge att förvalta vilket han även gjorde.

3-0 kom efter ett målvaktsmisstad från Caballero. Efter en hörna måttade Ander Herrera upp precis utanför straffområdet på volley. Något skymd av Aymeric Laporte kunde Caballero endast toucha bollen innan den gick in mellan benen på honom.