Betis segertåg fortsätter

Atmosfären på arenan var på topp bland Betisfansen när domare Carlos Clos Gomez satta igång matchen på mellan Real Betis och Espanyol på Benito Villamarin.

Matchen började lite trevande och var relativt jämn inledningsvis sett till spelet på planen, även om det var hemmalaget Real Betis som skapade de flesta chanserna samt tog över spelet allt eftersom. Ledningsmålet för Betis kom i den artonde spelminuten när Paolo ”Paulao” Alfonso nickade in en frispark med både kraft och precision, nästintill otagbart för Espanyolskeepern Christian Alvarez.

Efter hemmalagets ledningsmål så fortsatte man att trycka på framåt och ta över matchen. Ett flertal goda chanser skapades och nu var det nästintill Betis för hela slanten. Till exempel var man en tåspets ifrån ett 2-0-mål när en Betisspelare avslutade från nära håll – men denna gång var Espanyols målvakt med på noterna.

Mer mål inträffade inte under den första halvleken, men däremot så skadades olyckligt målskytten, Paulao, när han föll i en duell med Espanyols Wakoso och fick därmed avbryta matchen.

Andra halvlekens start var inte lika fylld med målchanser jämfört med de första fyrtiofem. Lite halvlägen här och var skapades innan Espanyols Wakoso återigen hamnade i fokus. Utöver kapningen på den utbytte Paulao, så fick han ett gult kort i den första halvlekens sista minut. Men tokigheterna slutade inte där, för i den sextiosjätte minuten så kapade han en Betisspelare bakifrån och det andra gula kortet var ett faktum.

Med enbart tio man och underläge, så hade Espanyol svårt att skapa tryck på Real Betis, som gjorde en gedigen insats defensivt. Bortalagets manager, Mauricio Pochettino, försökte ändra matchbilden med lite byten, men närmare än ett halvfarligt avslutningsförsök ifrån Rui Fonte kom man inte och därmed höll Real Betis undan och vann matchen med 1-0, i en match som innehöll hela tolv varningar.

För Espanyols del var det nu den fjärde förlusten under de inledande fem omgångarna och därmed så ligger man förtillfället sist i serien. För Betis däremot innebär segern att man fortsätter att avancera uppåt i tabellen då man just nu efter fyra spelade matcher tagit nio poänger och därmed befinner man sig just nu på en tredjeplats i La Liga.