Benitez: ”Jag har förbättrat Chelsea”

Chelseas tillfälliga tränare Rafael Benitez hävdar att laget har utvecklats och tagit flera steg i sin utveckling under hans ledning den här säsongen, där han framhäver flera nyckelspelares former som bevis.

52-åringen tog efter efter Chelsea-legendaren Roberto Di Matteo i november som en tillfällig lösning, och sen han tillträdde har laget hunnit åka ur Champions League och hamnat hela 22 poäng efter ligaledarna Manchester United. Trots det så har laget fortfarande chans till två cupvinster, FA-cupen där man möter Manchester City i semifinal och Europa League där man ställs mot Rubin Kazan idag i kvartsfinal.

Det gör att att Benitez nu pekar på flera spelare som han tycker ha utvecklats under säsongen.

”Flera spelare växer och förbättras hela tiden, säger Benitez till Goal.com

”Victor Moses, Cesar Azpilicueta, Ryan Bertrand och David Luiz, som var kritiserade i början, har alla utvecklats. Juan Mata har börjat göra mål, Oscar växer och till och med Fernando Torres spelade bra i början på säsongen och gjorde flera mål, men nu har målgörandet avstannat. En annan spelare som utvecklats jättemycket är Frank (Lampard). Han gjorde mål i början på säsongen men har blivit ännu målfarligare nu”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply