Bendtner frälste Arsenal

I eftermiddag krävdes det en seger för att Arsenal skulle kunna återta serieledningen från Manchester City. Hemmalaget gjorde således vad som krävdes av dem och segrade efter två sena mål av Bendtner och Walcott.

Arsenal började matchen bäst med ett flertal vassa djupledslöpningar från giftige yttern Theo Walcott. Det räckte dock inte till för att skapa några farliga målchanser. Det ledde till en mållös första halvlek.

I den andra halvleken fortsatte Arsenal att anfalla. Det såg till en början väldigt dåligt ut, men ju längre matchen led skapades det fler och fler chanser. Cardiff försökte i motsatt håll på kontringar, men kom aldrig riktigt nära. Inbytte Nicklas Bendtner stormade fram i den 89:e minuten och tryckte in 1-0.

Walcott var inte sämre än Bendtner och kom tillslut också med i målprotokollet efter att ha fyllt på till 2-0 på tilläggstid. Det räckte till hemmaseger.

Matchen slutade 2-0.