Belgien vidare på full poäng

I VM-gruppspelets sista match drabbade ettan Belgien samman med jumbon Sydkoreai grupp H, där de förstnämnda kunde säkra förstaplatsen genom vinst medan sydkoreanerna var tvungna att kämpa för att hålla sig kvar i turneringen. 

Första halvlek började lite avvaktande. Belgien startade med ett lite mer reservbetonat lag och bänkade bland annat storstjärnorna Eden Hazard och Romelu Lukaku. Båda lagen skapade lite småchanser men inget som ledde till några farligheter. Det stora utropstecknet var däremot utvisningen som Steven Defour ådrog sig kort innan halvtidsvilan, när han med sträckt ben stämplade en sydkorean på sambenet.

Sydkorea behövde göra mål för att avancera i både gruppen och turneringen och inledde en offensiv i andra halvlek, men saknade kvalitén i avsluten. Detta öppnade upp för kontringar för Belgien, något som Jan Vertonghen utnyttjade när han placerade in inbytte Divock Origis retur i den 77:e minuten. 

Målet stod sig sedan de resterande minuterna och innebär att Belgien går vidare till åttondelsfinal på full pott, där de möter USA på tisdag.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply