Bayern München vann som väntat mot Mainz

Bayern München, med fokus på den kommande Champions League-matchen mto Valencia, tog emot Mainz 05 på Allianz Arena på lördagen. Ett Bayern Müncxhen som vilade spelare som Franck Ribery och Arjen Robben, tog ledningen tidigt i matchen, när Thomas Müller spelade fram bollen till Mario Mandzukic som skickade in bollen i nät. Det krävdes bara två minuter för Bayern München att ta ledningen, och mer skulle komma.

Endast nio minuter senare blev det 2-0 för hemmalaget, när Holger Badstuber slog ett fint inlägg som Bastian Schweinsteiger höll sig framme på och nickade in i det högra hörnet av målet. Hans andra mål för säsongen. Bayern München lyckades sen hålla resultatet ut till halvtidsvilan, och det mesta talade för att det skulle bli en enkel resa även i den andra halvleken.

Men det blev lite nerv när gästerna fixade en straff en bit in i den andra halvleken. Straffen som slogs elva minuter in i den andra halvleken, sköts in enkelt av Mainz-spelaren Adam Szalai, som därmed gjort sitt första mål för säsongen. Men det blev itne mycket att jubla över, när Bayern Mücnhen trots allt red ut stormen. I slutet stängde hemmalaget dessutom matchen helt på tilläggstid, när Javier Martinez fina inlägg slutade med ett fint volleyavslut från Toni Kroos från 13 meter som letade sig in bakom Mainz-målvakten.