Bayern München rycker efter Riberys dubbel

Efter det stora bakslaget i Champions League tidigare den här veckan, när BATE Borisov besegrade Bayern München med 3-1, var det en revanschsugen titelaspirant som kom hem till Allianz Arena, där det dock fanns frågetecken i truppen. Holländaren Arjen Robben tvingades stå över lördagens möte och även Franck Ribery var ett frågetecken.

Fransmannen fick dock slutligen klartecken på lördagen och kunde delta i Bayern Münchens match mot Hoffenheim, och det var nog tur det. För Bayern München tog ledningen efter nitton minuters spel, när poängsprutan Thomas Müller spelade ut till en tänd Franck Ribery, som petade bollen förbi sin försvarare och tryckte in bollen från vänster i straffområdet, förbi en chanslös Hoffenheim-målvakt.

Även om det blev inga fler mål i den första halvleken var ett lågt Hoffenheim framme och hotade stundtals på fasts situationer, även om Bayern Münchens Franck Ribery fick den absolut bästa chansen till att göra nästa mål i matchen. På en suverän framspelning av Bastian Schweinsteiger lyckades dock inte fransmannen få träff på bollen, som gick väl utanför.

I den andra halvleken fick dock Bayern München fira snabbt, när det efter endast två minuters spelande blir mål. Ett inspel från höger når Toni Kross som försöker avsluta direkt, men missart bollen och passar istället vidare den till fransmannen Ribery. Den omarkerade mittfältaren gör sen inget misstag, när han på ett tillslag trycker in bollen till höger om Hoffenheims målvakt.

Bayern München fortsatte efter det att föra matchen mot ett defensivt Hoffenheim och det var nära att Javi Martinez gjorde mål med tjugo minuter kvar av mötet. Ett inlägg från högerkanten från den inbytte Xherdan Shaqiri skickades in mot spanjoren, som dock missade att sticka fram huvudet tillräckligt för att nicka in bollen, som istället flög förbi mittfältaren och ut till inspark.

Hoffenheim försökte sen lyfta upp spelet, men Bayern München avfärdade gästerna utan några större problem och Bayern München vann med 2-0. Där med rycker också Bayern München tillfälligt i Bundesliga, och har i skrivande stund fem poäng ner till Frankfurt.