Bayern Munchen ångar på i toppen

Efter ett par veckors juluppehåll så var det äntligen dags för lite Bundesliga fotboll igen. Uppehåll brukar påverka många topplag negativt, men Bayern Munchen gick ut och visade varför man är ett fruktat lag i Europa. Giganterna tog tag i spelet direkt inledningsvis, och körde på som vanligt. Vanligheterna innebär ett stort bollinnehav med mycket individuell glans. Robben började på bänken, men en viss Frank Ribery sviker aldrig.

1-0 kom efter en målvaktstabbe. Mario Mandzukic fick på ett stenhårt skott, efter ett inspel av Muller. Skottet gick rakt på Hest i målet. Hest tappade dock bollen som retsamt hittade sin väg in i målet. Första halvlken flöt sedan på med Bayern Munchen som dominanter.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt. Trots att Greuther Furth slant in med par farliga kontringar, så var man aldrig nära. Mandzukic, som var pigg idag, punkterade matchen strax in i den andra halvleken. Efter en fin hörna från Kroos så mötte kroaten upp med en fin nick.

Sedan spelade Bayern av matchen. Man bytte in Shaqiri och Robben på slutet, men dessa två hann inte med något intressant.