Leverkusen hänger med i toppen

Bayer Leverkusen har ett fortsatt fast grepp om andraplatsen i tyska Bundesliga. Efter dagens segermatch hemma mot Eintracht Frankfurt, är man fortfarande nio poäng bakom segermaskinen Bayern. 

Eintracht Frankfurt började den första halvan av säsongen överraskande. Man etablerade sig i toppen och låg länge tvåa bakom giganten Bayern München. På lördagseftermiddagen ställdes man mot den nuvarande tvåan, Bayer Leverkusen, i en match där bägge lagen behövde en seger.

Det var dock hemmalaget som var det klart vassare och hungrigare matchen igenom. I matchminut 33:e öppnade Sebastian Boenisch målskyttet, med en vänsterskott i straffområdet.

Kort därefter var det dags igen. På en kontring frispelades både Gonzalo Castro och Stephan Kiesßling, där den sistnämnde kunde lägga in bollen i öppet mål. Frankfurt verkade inte vara inne i matchen överhuvudtaget. Leverkusen dominerade stundtals tillställningen och skulle i den andra halvleken utöka välförtjänt. Efter ett fint samarbete mellan Stephan Kießling och Andre Schürrle, placerade den sistnämnde in bollen elegant bakom Kevin Trapp.

Med cirka tio minuter kvar skulle det bleka Eintracht Frankfurt få ett tröstmål. Alexander Meier plockade ner ett missriktat inlägg, innan han läckert knorrade in bollen i bortre krysset.

Bayer Leverkusen blir därmed kvar på andraplatsen med nio poäng bakom Bayern. Gapet är fortfarande stort, men med Leverkusens form kan det succesivt minskas och hoppet om att plocka första ligatiteln i historien, lever ännu. Eintracht Frankfurt blir kvar på fjärdeplatsen, med två poäng framför Schalke 04, som på fredagen besegrade Hannover 96 med 5-4.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply