Bayern fullbordade trippeln – slog Stuttgart i cupen

Bayern Munchen har haft en magisk säsong. Man vann ligan tidigt med över fem omgångar kvar, man vann Champions League efter seger i finalen med 2-1 över Dortumnd och idag fullbordade man trippeln med en cupseger mot Stuttgart. Mario Gomez gjorde två baljor och Thomas Müller en, men Stuttgart var nära att hämta upp 0-3-underläget till slut.

Efter en dryg halvtimme skulle dödläget brytas i matchen. Lahm fick en straff eftet att ha blivit nedtacklad av Traore, endast ett par minuter efter att Bayern skrek på straff när Tasci fällde Robben. Fram klev Müller och gjorde inga misstag när han skickade Ulreich åt fel håll.

Tre minuter in i den andra halvleken smällde det igen. Robben spelade ut bollen till Lahm som skickade in ett fint inspel till Gomez som hade ett öppet mål att raka in bollen i. 13 minuter senare spelade även Müller fram Gomez så att denne kunde punktera matchen med ett 3-0-mål.

Men Stuttgart kom igen. Sakai skickade in ett mycket fint inlägg som österrikaren Harnik kunde nicka in med 19 minuter kvar. Tio minuter senare gjorde Harnik sitt andra när han skickade in sin egen retur efter att man viftade efter straff för en hands på Boateng, men man fick ett mål istället.

Bayern kunde hålla ut och därmed bärgade man den första trippeln någonsin under tysk fotboll. En fantastisk säsong av ett av tidernas bästa lag inom tysk fotboll.