Basel skrällde och slog ut Tottenham – på straffar

Efter att Tottenham ”bara” spelat 2-2 hemma mot FC Basel i den första kvartsfinalen var engelsmännen manade att vinna borta mot Basel.

Man inledde även bäst och gjorde, via Dempsey, det otroligt viktiga 1-0 målet efter försvarsslarv av Basel. Jan Vertonghen stod för assisten.

Men bara fyra minuter senare kom kvitteringen. Marco Streller slog ut bollen till Mohamed Salah som kunde ta emot och skjuta, en snygg tåpaj som inte Friedel hann med. Målet kom dock efter slarv. Tottenham hamnade under press på egen planhalva och försökte spela sig ur situationen istället för att rensa. På så sätt kunde Basel få tag på bollen och kvittera.

Strax efter pausvilan tog Basel även ledningen. Friedel kunde inte hålla Xhakas nick vilket ledde till att Alseksandar Dragovic kunde peta in 2-1 målet i öppet mål.

Fem minuter innan fulltid tog Clint Dempsey emot Huddlestones boll på bröstet och skickade in 2-2 målet som betydde förlängning i Basel.

På tillägstid fick Jan Vertonghen lämna plan med rött kort efter en frilägsutvisning.

Förlängningen blev mållös och det var inte förän på straffar Basel kunde avgöra matchen. Huddlestone och Adebayor missade sina straffar medans Basel inte hade några problem alls och vann enkelt med 4-1.