Barnsley tog komfortabel seger mot Milton Keynes

Milton Keynes Dons tog emot Barnsley denna eftermiddag och hoppades säkerligen på ett positivare resultat än vad dem fick.

För redan efter 3 minuter tog Barnsley ledningen när Chris Dagnall tog emot en lång boll från Jacob Mellis med en nedtagning av världsklass och smart sköt in ledningsmålet i den högra hörnet.

Ytterligare en kalldusch skulle drabba Dons när Marlon Harewood – av alla – klev fram och placerade in 2:an på ett snett inåt-bakåt-inspel.

MK Dons hade ett bra läge att kvittera när Alan Smith nådde högst på ett inspel men nicken räddades av Dean Martin i Barnsley-målet.

I den 90:e minuten punkterade Dagnall matchen när han satte sitt andra mål för kvällen genom att undvika offsidefällan och helt fri, göra bort målvakten och sätta dit 1-3.

Alan Smith, den gamle Manchester United mittfältaren skulle plocka fram en gammal egenskap, nämligen att gör heltokiga satsningar. Han gick aldeles för hårt in i en nickduell när han kom bakifrån med hög fart och träffade Rory Delap. Resultatet? Ett andra gula kort och en utvisning.

Barnsley går därmed vidare i FA-cupen efter en 1-3 vinst mot Milton Keynes Dons.