Barnsley kryssade mot Blackpool i jubileumsmatch

Barnsley firade 125 år som fotbollsklubb när man under lördagen tog emot en av titelutmanarna Blackpool hemma på Oakwell. Och hemmalaget fick en smakstart på matchen.

Efter fjorton minuters spel hittade Jacob Mellis fram till Craig Davies med en fin liten vrickning och Davies bestämde sig snabbt för att prova på ett avslut utanför straffområdet. Det gick hårt och lågt, förbi Matthew Gilks och in i mål för 1-0 till Barnsley.

Med knappa halvtimmen spelad kom dock kvitteringen för Blackpool, när Gary Taylor-Fletcher hittade fram till Thomas Ince. Han ryckte ifrån backlinjen, kom helt fri med Ben Alnwick och rullade säkert in sitt femte mål för säsongen. Angel Martinez nickade också in 2-1, men blev då avblåst för en korrekt offside.

I slutet hade Blackpool-försvararen Alex Baptiste ett tungt avslut som förmodligen hade gått in via ribban om inte Alnwick kastat sig efter bollen och lyckats få ut den till hörna efter 89 minuter. Barnsley höll till slut undan och lyckades säkra en ganska oväntad poäng hemma mot Blackpool.